Циганско лято привлича туристи по Черноморието

Циганско лято царува по морето. Топлото време прикани много туристи по празниците, основно румънци, руснаци и нашенци от Пловдив, Велико Търново, Стара Загора... В момента, на ивицата в Бургас са останали само четири вишки с морски спасители, но това не спира къпещите се. Водата е много приятна - 22-23 градуса. За къпане вече не става, щом падне до 17 градуса, както беше миналата година. Тогава сезонът свърши още в началото на септември, когато се изляха студени проливни дъждове.

Това разкриха пред „Труд“ морски вълци и довериха, че и през работните дни плажът е с много хора и масово се посещава предимно от руснаци. Освен, че плуват, те и риболували - хващали илария и платерина.

Рибарите явно също ще имат своя дълъг паламуден сезон. Въпреки че вече се оплакват как паламудът "намалял и издребнял".

"Продължаваме да хващаме. Вярно, вече е по- дребен - по 700 грама екземпляра, а не както досега по кило, кило и половина", разкри риболовецът Ганчо Йосифов от Ахтопол.

Точно в Ахтопол рибарите са най-облагодетелствани, защото именно в техни води паламудът явно е най- много - там "върти" и се връща на север. През октомври обаче се очаква отново добра слука за лодките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България