ЦСКА развинти беройци с 4 гола на "Армията"

ЦСКА победи "Берое" с 4:0 на стадион "Българска армия". За "червените" се разписаха Давид Симао (5'), Густаво Кулма (9'), Диегго Виана (50') и Руи Педро (80').

Червените поведоха с гол от много спорна дузпа още в 5-ата минута. Бившият футболист на Литекс Илия Миланов скочи в единоборство с Диого Виана, който падна на земята и реферът Станислав Ставров посочи бялата точка, твърдейки, че защитникът на заралии е използвал лакът при борбата за висока топка. Дузпата бе превърната в гол от Давид Шимао, а решението на съдията дълго бе оспорвано от гостуващия тим.

В осмата минута Берое можеше да изравни, но Радослав Кирилов не успя да реализира сам срещу вратаря. В ответната атака домакините вкараха втори гол. Густаво Кулма овладя топката на границата на наказателното поле, стреля завъртайки се на 180 градуса, топката мина през краката на Илия Миланов и влетя за втори път в мрежата на Макенджиев.

В 44-ата минута съдията Станислав Ставров продължи с големите си грешки, когато вместо да отсъди фаул за Берое пред наказателното поле на ЦСКА-София, даде нарушение в полза на домакините. Тогава Охене очевадно бе задържан, но съдията не видя това и при падането си футболистът на заралии хвана топката с ръка.

Пет минути след почивката червените направиха резултата класически. Диого Виана шутира от двайсетина метра, топката се удари в гърба на Иво Иванов и влетя в мрежата на Макенджиев за 3:0.

В 72-ата минута футболистите на Едуард Йорданеску бяха близо до четвърто попадение, но сантиметри не достигнаха на Густаво Кулма да вкара в празната врата прострелно центриране на Манолев отдясно.

Неизбежното се случи девет минути по-късно, когато след груба грешка на резервата Георги Божилов топката попадна в краката на Шимао, който изведе Руи Педро очи в очи с гостуващия страж и португалецът без проблем вкара за 4:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ