Шефът на адвокатската колегия ще защитава безплатно "Пловдивския Ван дер Любе"

адвокат Стефан Левашки

Председателят на адвокатската колегия в града под тепетата Стефан Левашки ще защитава безплатно "Пловдивския Ван дер Любе" Любомир Данчев, научи "Труд".

51-годишният шеф на близо 1200 адвокати в Пловдив, ще помага безвъзмездно на служебния защитник на 44-годишния клошар Таня Лизева, като и двамата имат вече подписани от Данчев пълномощни да го защитават в съда.

В четвъртък изтичат 72 часа полицейски арест на обвинения в умишлен палеж бездомник, но в Пловдивския окръжен съд още няма входирано искане от прокуратурата за гледане и налагане на мярка за неотклонение.

"До момента не съм уведомен и от наблюдаващия делото прокурор Костадин Паскалев, който е мой бивш колега адвокат, за подобно искане. Като нов председател на адвокатската колегия реших да дам пример на колегите и това е един от мотивите ми да поема безплатно защитата на един безпомощен и социално слаб човек по дело, към което има голям обществен интерес", декларира пред "Труд" адвокат Левашки.

Клиентът му Любомир Данчев получава месечно по банков път 120 лв. пенсия за инвалидност въз основа на пожизнено решение от ТЕЛК и диагноза "Лека умствена изостаналост", издадена му от Центъра за психично здраве-Пловдив, плюс 9.75 лв. "интеграционни добавки". Постоянният адрес по лична карта на "Ван дер Любе" е на улица в район "Централен" в Пловдив в близост до Понеделник пазара в подножието на Стария град, но там от бащината му къща е останала само купчина камъни, а имотът отдавна е с нови собственици. На негово име в Агенцията по вписване няма никакъв имот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право