Съвременен спортен комплекс предвиждат в района на бившата ледена пързалка в Търново

Проектът е разработен от екипа на Даниел Панов

Районът на бившите ледена пързалка и тренировъчно игрище във Велико Търново, които се намират западно от стадион „Ивайло”, ще се превърне в съвременен спортен комплекс. Проектът е разработен от екипа на Даниел Панов, който понастоящем е кандидат на ГЕРБ за втори кметски мандат в старопрестолния град. Планът предвижда построяването на футболен терен с изкуствено покритие, осветление и трибуни.

Освен това ще има втори по-малък терен с естествена трева, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук, както и малка лекоатлетическа писта. Комплексът ще бъде заграден и ще бъдат изградени подпорни стени. Изградените там западни спортни зали също вече функционират. Те предлагат и необходимите за съблекални за обслужване на футболните и лекоатлетически съоръжения.

„Велико Търново вече е във втора група на градовете в България. Това дава възможност на Общината да кандидатства с проекти за спортна инфраструктура по оперативна програма „Региони в растеж”, каквато досега нямахме. С проекта за спортния комплекс решаваме дългогодишния проблем с терените западно от стадион „Ивайло”, коментира Даниел Панов. В неговия мандат като кмет на старата столица бе прекратен договорът с частна фирма, сключен през 2009 г., който предвиждаше застрояване на земята.

С новия проект бяха запознати министърът на спорта Красен Кралев и съветниците на премиера Бойко Борисов Свилен Нейков и Тотю Младенов. Тримата отличиха разработката. За реализирането й Велико Търново може да получи и средства по програмата на министерството за развитие на спортната инфраструктура. Старопрестолният град е на водещо място по отношение на финансирането на нови проекти от държавата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони