Атаката на „Реал“ би каталунската

„Реал“ стъпка „Ла Коруня“ с 5:0 на „Бернабеу“ в дебюта на треньора Зинедин Зидан, а „бялата“ атака надмина по голове тази на „Барселона“.

Гарет Бейл блесна с хеттрик, вкара още Карим Бензема. Кристиано Роналдо се отличи с две асистенции.

Тризъбецът Бейл-Бензема-Роналдо има вече 40 попадения от 19 кръга. Триото Лионел Меси-Луис Суарес-Неймар е на кота 39 гола в „Барса“.

Каталунският тим има да играе отложен мач. Но тримата в бяло имат общо 3853 минути досега на терена в шампионата, докато конкурентите им в синьо и червено – 3940. Така че атаката на „Реал“ е по-ефективна, а и отборът като цяло вкарва по-често - 52 към 44 попадения.

Петима от шестимата асове властват и при стрелците в лигата. Водят Неймар и Суарес с по 15 гола, следват Бензема и Роналдо с по14, Бейл дели петото място с 12. Лео разделя деветата позиция с 9 попадения.

Бензема обаче е най-страшният екзекутор за сезона, защото вкарва средно веднъж на 73 минути. Сензационно, но Роналдо и Меси отстъпват и не са в челната тройка в двете извънземни атаки по ефективност. Бейл вкарва на 93 минути, Неймар - на 96, Лео - на 101, Суарес - на 102, Кристиано - на 122.

Носителят на „Златната топка“ изкачи върха по асистенции в Примера дивисион. Роналдо има вече 7 голови подавания, с колкото са още Бейл, Неймар и Тони Кроос от „Реал“. Меси дели шестото място с 4 асистенции.

„Барса“ държи обаче най-важното - първата позиция в класирането с 42 т. при мач по-малко. „Атлетико“ има 41 т., а снощи гостува на „Селта“. Реал“ е трети с 40 т.

„Балетът“ очаквано танцуваше срещу „Ла Коруня“, след като се отърва от дефанзивните тактически „релси“ на Рафаел Бенитес. Зизу няма как да вдигне отбора за 4 дни, но очевидно даде свобода на футболистите да творят по примера на Карло Анчелоти и блясъкът се върна. Впечатляващо - „Реал“ извърши едва 5 нарушения за цял мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ