Ученик убил баба, за да не го издаде, че блудствал с нея

85-годишната Каля Добринова е била изнасилена и убита в дома си от 19-годишния ученик

Ученик е задържан от полицията за убийството на 85-годишната Каля Добринова от гълъбовското село Медникарово. Окръжна прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем 19-годишния Румен Славов от същото село.

До момента е установено, че на 4 март около 18 часа, младежът влязъл в дома на възрастната жена, която живеела сама. Ударил я по главата с твърд предмет, извършил блудствени действия с нея и започнал да я души, за да не го издаде. Тялото на жената било открито на следващата сутрин от съседка, която й помагала в домакинството. Съдебно-медицинска експертиза установила, че смъртта на жената е настъпила от удушаване.

На 11 март Славов е бил задържан в село Медникарево. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат. С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 85-годишната Каля останала вдовица преди две години и оттогава живеела сама. Имала синове, които били в Пловдив и Раднево. Съседи й помагали да пазарува. Във фаталния ден се готвила за предстоящата Задушница.

Според хора от селото младежът, убил баба Каля бил странен, личало че е леко отнесен, но не бил агресивен. Живеел с майка си и баба си недалеч от къщата на жертвата. Учи в Гълъбово специалност "Топлоенергетика" в 11 клас. Тази година обаче останал да повтаря класа, заради слаб успех.

Жестокото убийство потресе селото, а в неделя се провеждат избори за кмет. В Медникарово след истинска драма на втори тур на местните избори през октомври вотът на хората се оказа разделен поравно и по 172 гласа получиха двамата кандидати - Кирил Кабов от БСП, който управлява селото 12 години, и Павел Павлов от Комунистическата партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право