Прокуратурата погна хулиганите от бул. „Черни връх“ (обзор)

Шофьорите Никола Маринов и Симеон Христов обясниха, че насилие след катастрофата е нямало.

Софийската районна прокуратура погна шофьорите Симеон Христов (35 г.) и Никола Маринов, които вилняха след катастрофа на столичния бул. „Черни връх“. Това съобщи днес зам.-районният прокурор на София Стефан Милев.

Инцидентът стана във вторник при маневра на Георги Милев, който бил зад волана на „Шкода“. Возилото излязло от странична улица на булеварда и пресякло пътя на хондата на Маринов. За да избегне удара, той минал в насрещното и се забил в БМВ Х5, шофирано от Христов, посочват разследващи. При сблъсъка била ранена съпругата му Веселка, която е със счупена ръка.

Според свидетели Милев слязъл от шкодата да се извини за мелето, но се натъкнал на гнева на другите шофьори. Христов, който има кримидосие, му се нахвърлил с юмруци по главата, а Маринов ритал ламарината на колата му до огъване, казаха от прокуратурата. „Събрани са достатъчно доказателства по случая с агресията на бул. „Черни връх“, каза днес шефът на Националната полиция Христо Терзийски. Той призова обществото за съдействие при подобни случаи. „Без свидетелски показания ние няма как да докажем вина“, заяви Терзийски.

Христов ще отговаря за лека телесна повреда, а Маринов - за хулиганство, уточни прокурор Милев. В петък обвинители ще настояват пред Софийския районен съд Христов да лежи в килия за постоянно. Маринов е на свобода под гаранция от 300 лв.

Вчера прокурор Милев съобщи, че по случая се води и дело за катастрофата, но засега то е срещу неизвестен извършител. След експертни заключения най-вероятно ще бъде подведен под отговорност и шофьорът Милев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право