Емил Радев: Да не допускаме гета в България като Моленбек

Един от терористите работил в канцеларията на бившия кмет социалист на Брюксел, припомни евродепутатът

Не трябва да допускаме в България да има гета, каквито съществуват в столиците на Франция и Белгия, каза на среща с жители на варненския район „Приморски” евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Той даде за пример Моленбек, който има статут на отделна община в Брюксел.

„Предишният кмет – социалистът Филип Моро масово раздаваше социални жилища и помощи на мигранти от Арабския свят. Именно благодарение на гласовете на тези хора той се задържа като кмет в продължение на 20 години. През това време си затваряше очите за престъпленията, които се извършват в квартала, а когато се повдигаха тези въпроси, ги контрираше с обвинения в дискриминация и антиислямизъм. В момента безработицата в Моленбек сред младите хора до 25-годишна възраст е 42%”, разказа Радев.

Евродепутатът припомни, че при разследването на атентатите в Брюксел е установено, че единият от терористите, които се взривиха на летището, е работил в канцеларията на бившия кмет Моро.

„Във Франция има гета, които са се превърнали в „държава в държавата”. Там не влизат нито полиция, нито дори линейка. Властта е имамът, а мнозинството от хората живеят в пълна изолация, не владеят друг език, освен арабски, никога не са напускали квартала, нямат образование, нямат и работа. Място като това е благодатна почва за развитието на радикален ислям”, коментира Радев.

Българският евродепутат изтъкна и ролята на интернет за набиране на последователи на Ислямска държава. Той разясни законодателните мерките, които се предприемат в ЕС в отговор на бежанския натиск, усилията да се спре трафикът на нелегални мигранти, както и решителните действия на българското правителство да се защити границата ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини