Силвия Стойчева от Варна: Свалените килограми са бонус към ново светоусещане

Плодолечението дава вътрешна хармония, споделя жената

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 47 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Над 10000 км преминала Силвия за срещата си с д-р Емилова. От няколко години тя живее в Колумбия и е сред типичните за нашето време граждани на света. Работните задължения и перфектното им изпълнение поставя над всичко и не се щади в желанието за самоусъвършенстване и нови постижения. Всекидневието си описва като низ от задачи и срещи, натоварващо да степен да забравиш, че батериите имат потребност от храна и почивка.

И като при мнозина офис пристрастени, вечерите на Силвия били с преяждане сякаш за края на света. Дава си сметка, че обилното похапване замествало потиснати емоции и липса на здравословно организиран дневен ритъм. Храната трябвало да е отдушник и даже опора. Натоварванията растели, а от стрес и претоварване само за няколко години жената натрупала 30 кг. Тогава се замислила дали затлъстяването не е симптом на пренебрегнати вътрешни терзания и непрестанни самоограничения. Попитала се дали от желязна дисциплина не е спряла да обича себе си. Нещо толкова просто, а разтърсващо до болка при липсата му.

Разбира се, ударил часът на диетите. Силвия опитала много от тях. Два месеца била на кето режим. Сама опитала да гладува само на плодове. Продължително време се хранела вегетариански, но заради прекалена натовареност се върнала към обичайното си меню. Животинските продукти на трапезата подбирала внимателно, но количествата били големи. След безбройните диети връщала стопените няколко килограма и постоянно била в омагьосан кръг: вечерно тъпкане - чувство на вина - тежест.

Срещата ни със Силвия е в края на преживените от нея 30 дни в медицинския център. 20 дни е била на плодове и чай и в останалите се е захранвала. Казва, че за пръв път успехът е факт и по неподозирано лек начин е успяла да промени много от най-дълбоките настройки в мисленето. Има излъчване на човек, уверен в силата на добрите мисли, променящи света.

“Безценно е, че имах време за себе си, защото без него не може да се постигне хармония, споделя жената. И кратко описва какво се е случило само за 30 дни- “Сякаш имам нови очи за всичко- вътре в мен и край мен.”. Първите свалени 14 кг определя като бонус към постигнатото с плодолечението. Резултатите от изследванията в медицинския център са много насърчаващи.

Затова Силвия е решила да остане още дълго на програмите за захранване, подготвени от медицинския център. Два пъти в годината планира дълги гладувания със захранване, а в останалото време веднъж седмично ще е на плодове и чай. Схемата е създадена перфектно от д-р Емилова, споделя тя. С наученото от лекциите на лекарката успехът е гарантиран. Към всеки пациент тя е всеотдайна, излъчва грижа и насърчение и се опитва да разбере всекиго, за да му помогне. Никого не упреква и не натрапва задължителни решения, защото за нея всеки е уникален. Силвия се удивлява, че мнозина са скептични към плодолечението и коментират неща, които не познават. И разпалено призовава- хора, спрете да мразите, просто се информирайте. С програмата може да откриете в себе си огромна енергия и желание да я подарявате щедро.

Докато била в медицинския център, жената споделяла преживяванията в група с приятели в социалните мрежи. Всички се запалили, независимо къде се намирали по света и изпълнявали програмата по прочетеното. Справили се успешно и с удоволствие, не успяла само една от приятелките.

Отличните резултати идват и от богатите възможности за двигателна активност, организирани от екип специалисти в медицинския център. Силвия правила редовно гимнастика цигун, йога, ходила и на разходките. Сама изминавала всеки ден поне по 15 км по вълшебните места край морския бряг. По няколко пъти медитирала и така затваряла полезен цикъл с ново за нея безценно съдържание.

Не на шега казва, че се усеща като ракета - заредена, енергична, готова да овладява нови висоти. Бъдещите си планове Силвия не очертава с географски точки. Като гражданин на света може да има още безброй спирки след Богота. Но за една е сигурна- мястото, където е д-р Емилова. Тя е толкова ангажирана с пациентите и всички, потърсили помощта є, че даже не си дава сметка какви чудеса се случват всеки ден край нея. Тя носи в себе си божествена искра и любов, убедена е Силвия и пожелава на лекарката да ги получава в количествата, които е раздала на хората.

Рецепта на сътрудник Пламен Иванов

Плодова супа

Продукти:

4 кайсии, 
1/4 ананас (около 150 г.), 
1/2 банан, 
2 бр. ягоди, 
2 бр. обезкостени фурми, 
150 мл прясно изцеден сок от ябълка

Приготовление: Всички съставки се блендират до получаване на гладка смес.

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Тиквички на скара

Продукти: 
2 бр. средно големи тиквички, по 1 чаена лъж. сос териаки и ябълков оцет, 1/2 чаена лъж. дижонска горчица, 1 скилидка чесън, по 1 щипка самардала, семена от копър, червен пипер и риган, 1-2 стръка лимонена мащерка.
Приготовление: Измиване и обелваме тиквичките. Нарязваме ги под ъгъл на продълговати парчета /около 1 см дебелина/. В подходящ съд объркваме добре накълцания чесън, течните и сухи подправки и със сместа овкусяваме тиквичките. Оставяме ги за 15-20 мин. После печем на скара. Може и във фурната върху хартия за печене за 20 мин. на 200 градуса.

Консумират се със сок от лимон или с веган майонеза. Тя се приготвя, като в подходящ висок съд пасираме 50 мл соево мляко, 100 мл зехтин екстра върджин, сок от 1/2 лимон, 1 чаена лъж. ябълков оцет и 1 щипка морска или хималайска сол. Може да се прибави на вкус 1/2 чаена лъж. дижонска горчица и 1/2 скилидка накълцан чесън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл