Орбан: Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен

Виктор Орбан

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен и трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на държавния суверенитет и националните интереси. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на откриването на Международната конференция за консервативно политическо действие в Будапеща, съобщава FOX 40.

„Този ​​световен ред роди лидери, които не могат да се справят с поставената задача, правят грешка след грешка“, каза още Орбан.

Според него тези лидери "започнаха война там, където можеше да има мир" и внесоха хаос в международната политика и сигурност.

„Либералната идеология „в сегашната си форма се провали“, каза Орбан. „Привържениците на този стар свят все още седят в Брюксел и макар да не е моя работа да се намесвам в американската политика, страхувам се, че те също седят във Вашингтон.”

В същото време Орбан отбелязва, че тази година има „уникална възможност да се замени разлагащият се прогресивен либерален световен ред“ благодарение на изборите за Европейски парламент през юни и президентските избори в САЩ през ноември. Според Орбан в света трябва да се установи система на отношения, в която „няма да има глобална идеология, изискваща всеобщо подчинение“, действията на държавите ще се определят от техните национални интереси и „народът ще стане истинският суверен. ” „Тази година можем да сложим край на световния ред, основан на прогресивна либерална хегемония“, каза премиерът.

Той обвини лидерите на САЩ и ЕС, че се опитват да наложат либерални ценности на други страни, използвайки репресивни методи. Според него това, което Джордж Оруел е предвидил в своите антиутопии, се случва: „войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила“. Като пример Орбан посочи използването на Европейския фонд за мир „за доставка на най-смъртоносните оръжия“ на Украйна и обърна внимание на пропагандата на „преобърната нормалност“ в западните общества.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят