Bild: В Германия все повече деца искат да приемат исляма заради тормоз в училище

В Германия все повече деца искат да приемат исляма заради тормоз в училище. Притокът на мигранти, които не искат да се интегрират в новото си общество, доведе до религиозни сблъсъци сред младите хора. Това заяви в интервю за Bild служител на германските органи за държавна сигурност. Според него много деца на местни германци дори искат да приемат исляма - за да "не бъдат отритнати".

Религиозна война избухва в училищата

Според проучване, проведено от Института за криминологични изследвания на Долна Саксония (KFN), по-голямата част от учениците от мюсюлмански семейства (67,8%) казват: „Нормите на Корана са по-важни за мен от законите на Германия.“

Малко под половината (45,8%) смятат, че ислямската теокрация е най-добрата форма на управление.

И сега служител на Държавна сигурност бие тревога в интервю за вестник BILD: „Ситуацията в училищата е още по-драматична. Той казва: „Все повече родители на германски деца се обръщат към консултантски центрове, защото децата им християни искат да приемат исляма, за да не ги възприемат като изгнаници в училище.“

Причината - през годините броят на мюсюлманските деца в училищата бързо нараства. Християнските деца често се оказват в малцинство, особено в големите градове.

Служител от Държавната сигурност: „Високите нива на имиграция през последните осем години значително увеличиха дела на младите хора и децата, които се идентифицират като мюсюлмани. Освен това много деца идват от строго религиозни семейства.“ По-специално, мигрантите от Сирия, Афганистан и Ирак понякога идват от много архаични култури."

Много мюсюлмански семейства от тези страни имат напълно различни морални стандарти от немските семейства. Според офицер от ДС те живеят стриктно според Корана, а ислямът и семейната чест са над всичко за тях.

„Ако момичетата в училище се държат твърде западно в очите на мюсюлманските тийнейджъри, не носят забрадки и излизат с момчета, тогава учениците смятат, че трябва да защитават честта и да инструктират момичетата да се държат като вярващи мюсюлмани. Това също създава натиск от връстниците към тези, които искат да се впишат.“, казва служителят.
„Мюсюлманските студенти са много агресивни и понякога и жестоки.“

Учителите по немски в училищата са претоварени, затварят си очите, не правят нищо, бездействат. Служителят на държавната сигурност предупреждава: „В повечето случаи мюсюлманските ученици също са много агресивни и понякога склонни към насилие. Те създават истински банди на училищните площадки. И ако голям брой деца бежанци отново влязат в училищата това лято, ситуацията ще стане още по-сложна експлозивен."

В големите градове се появиха училища, в които делът на мюсюлманските ученици надхвърля 80 процента. Така е например в Берлин, Франкфурт, Офенбах, Дуисбург, Есен. А учениците са провокирани от мюсюлмански подстрекатели. 

Служителят от държавната сигурност е категоричен: „Има определени канали в TikTok, в които ислямистки поп звезди убеждават ученици, че трябва да се противопоставят на западния начин на живот, че само халифатът е правилната форма на управление.“

Сега нашите деца трябва да плащат за това, че политиците се провалиха по въпросите на интеграцията. „Казват им, че мюсюлманските студенти са нещо изключително, докато християнските студенти и, като цяло, нерелигиозните студенти са нищо“, казва служител на държавната сигурност, имайки предвид каналите за реч на омразата в социалните медии.

Единствената истинска религия за много мюсюлмански ученици е ислямът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа