Кадиров: Премахването на режима на CTO през 2009 г. е повратна точка за Чечня

Рамзан Кадиров

Премахването на режима на CTO в Чечня през 2009 г. се превърна в повратна точка в живота на републиката. Това написа в канала си в Telegram ръководителят на региона Рамзан Кадиров.

„Решението на висшето ръководство на Русия да премахне режима на СТО стана повратна точка в живота на републиката, в региона се разгърна строителен бум, цялото възрастно население беше въвлечено в творческа работа се счита за образец на чистота и ред, една от любимите дестинации за почивка на туристите, заема първите редове в различни рейтинги и е един от лидерите в изпълнението на национални проекти“, каза ръководителят на Чечня.

Кадиров отбеляза, че Чечения е единственото място в света, където тероризмът е напълно победен.

„Чеченската република празнува един от най-значимите и съдбоносни празници в историята на нашия народ - Деня на мира. Ние системно правим нашата република по-удобна за жителите и гостите, повишавайки стандарта на живот, демонстрирайки добри резултати в социално-икономическата област. Но най-важното е, че Чеченската република е единственият регион в света, където тероризмът е окончателно победен“, пише Кадиров.

Той отбеляза, че възстановяването на мира в региона е огромно постижение на руския президент Владимир Путин и първия президент на Чечения Ахмат-Хаджи Кадиров.

Кадиров добави, че повече няма да позволи на никого да разрушава мира в републиката и да всява раздори сред хората.

Режимът на CTO в Чеченската република е въведен на 23 септември 1999 г. след кампанията на Шамил Басаев срещу Дагестан. Десет години по-късно от името на президента на Руската федерация от 00:00 часа московско време на 16 април беше отменена заповедта за обявяване на територията на Чечения за зона за провеждане на антитерористични операции. Този ден с указ на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров е обявен за Ден на мира и се празнува широко ежегодно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят