Newsweek: Украйна е на ръба да загуби ключови крепости

Украйна е на ръба да загуби ключови крепости. Защитниците на Украйна отдавна предупреждават за спешността на по-нататъшната помощ от Вашингтон за борба с агресията на президента Владимир Путин. Времето е също толкова важно за това дали пакетът от 61 милиарда долара, договорен от Камарата на представителите в събота, може да бъде разгърнат достатъчно бързо, за да спре руската инерция на бойното поле, пише Newsweek.

Руските сили постигнаха допълнителни успехи след превземането на Авдеевка в района на Донецк на 17 февруари и се насочват към Часов Яр, селище на 40 мили северно, което Киев предупреди, че Путин иска да превземе навреме за Деня на победата на 9 май, когато Москва отбелязва своята роля в разгрома на нацистка Германия.

Споразумението със САЩ, прието в събота, повишава морала на украинските сили, отблъскващи атаките в източните и южните части на фронта, но инжектирането на помощ ще трябва бързо да съживи сили, които се бият с враг с предимство 10 към едно в артилерийски огън в някои области.

Поддръжниците на Украйна празнуват, след като Камарата на представителите прие законопроекти, включително помощ за Украйна на Капитолийския хълм във Вашингтон, Съединени щати на 20 април 2024 г. Сделката за 61 милиарда долара се надява незабавно да спре...

„Този пакет от САЩ определено ще помогне на украинците, но, за съжаление, не означава, че Украйна сега ще спечели тази война или ще я спечели скоро“, каза Виктор Коваленко, украински анализатор и украински боен ветеран 2014-2015.

„Украйна, дори въоръжена с пакета от американска помощ от 61 милиарда долара, все още няма много необходими предварителни условия, включително обучена и мотивирана работна ръка за възстановяване на нейната земя“, каза той пред Newsweek.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят