Путин отива на визита в Китай през май

Владимир Путин на конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите.

След клетвата за нов мандат

Носи на Си книга на руски революционер

Руският президент Владимир Путин ще направи посещение в Китай през май. Това съобщи самият той пред участниците в конгреса на Руския съюз на индустриалците и предприемачите, в който участва късно в четвъртък.

На форума Путин нарече китайския си колега Си Цзинпин „силен лидер и истински мъж“ и се ангажира да му предаде книгата на руския революционер Николай Чернишевски „Какво да се прави“, посочва РИА „Новости“. Според един от участниците в конгреса по време на своя лекция в Московския държавен институт за международни отношения Си Цзинпин споделил, че това е любимото му произведение.

Най-вероятно Путин ще замине за Китай, след като на 7 май официално встъпи в петия си президентски мандат, който ще продължи шест години.

Това ще бъде първото задгранично посещение на Путин от новия му президентски мандат. За последно той бе на визита в Китай през октомври миналата година.

Путин подписа споразумение за партньорство „без граници“ със Си Цзинпин през февруари 2022 г., по-малко от три седмици преди да изпрати войските си в Украйна. Дипломатическите и търговските връзки с Пекин придобиха още по-голямо значение за Москва, тъй като западните държави я засегнаха с последователни вълни от санкции от началото на войната. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят