Продадоха парижкия апартамент на Карл Лагерфелд за 10 милиона евро

Парижкото жилище на модния дизайнер Карл Лагерфелд - футуристичен тристаен апартамент с площ от 260 квадратни метра и разполагащ с гардеробна от над 50 квадратни метра, беше продадено за 10 милиона евро на специализиран търг във френската столица, предаде АФП, позовавайки се нотариалната кантора, натоварена с продажбата.

Според фирмата Althemis, която не пожела да разкрие самоличността или националността на купувача, жилището е било обявено за продан за 5,3 милиона евро.

Продажбата последва няколко търга на принадлежности на дизайнера, организирани през 2021 и 2022 г. 

Разположен в сграда от 17-и век на Ке Волтер в сърцето на историческия Париж, апартаментът с изглед към Сена и музея Лувър е напълно преустроен от дизайнера във футуристичен стил.

Основното помещение от 120 квадратни метра включва множество библиотечни рафтове с осветление. Спалнята с изглед към вътрешния двор разполага с гардеробна с площ над 50 квадратни метра. 

Карл Лагерфелд, чиито творения и дефилета за "Шанел", "Фенди" и собствената му марка оказаха огромно влияние върху света на модата, обитава апартамента в Париж около десет години до смъртта си през февруари 2019 г. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа