Баща инжектира живак на бебето си, осъдиха го на 13 години

Истински хорър разтърси Германия. Мъж и партньорката му бяха осъдени на 13 и 12 години затвор заради това, че умишлено са инжектирали живак на бебе. Едногодишното момиченце е дъщеря на осъдения родител.

28-годишният татко решил, че това е брилянтния начин да отмъсти на бившата си жена.

„Обвиняемият използвал дъщеря си, за да накаже бившата си съпруга. Той искал да види майката на детето да страда точно както той страдал по време на раздялата. Мъжът е поставил чувството си за отмъщение над правото на живот на дъщеря си", заяви съдията по делото Мартин Грьоте.

Майката на момиченцето ги изоставила четири дни след раждането. Новата жена в живота на бащата била парамедик. Според разследването именно тя е напълнила спринцовката с опасния живак. Докато единият държал бебето да не мърда, другият биел отровната инжекция. Според съда жената била водена от желание по този начин да бъде по-близо до него чрез участието си в тежкото престъпление. 

И двамата подсъдими първоначално отхвърлят обвиненията в опит за убийство. Малко преди края на делото те признават, че заедно са инжектирали живак в лявото краче и десния глезен на бебето. Те признали, че са били наясно как отровата  причинява смърт. Също така признали, че са искали да причинят особено силна болка на едногодишното дете.

Въпреки опита за убийство детето по чудо оцелява. След инжекцията с живак малкото дете имало гнойна инфекция на крака и обрив по цялото тяло. Извършителите до последно мълчали за грозното деяние. Едва по време на третата операция живакът е открит случайно от лекарите. 

Момиченцето, което вече е на две години, продължава да се бори с дълготрайните последици от живака. В тялото все още има живачни топчета, които могат да причинят проблеми и в бъдеще.

"Когато един ден тя бъде осъзнат човек със сигурност ще си спомни, че баща й я е отровил", констатира съдия Грьоте.

Двойката на ужасите бе осъдена от съд в Хановер - бащата ще прекара 13 години затвора, а партньорката му - 12 по обвинение в опит за убийство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа