Володин: САЩ ще продължат да разпалват конфликти, за да отложат фалита

Загубата на хегемония струва скъпо на американския бюджет

Вашингтон ще продължи да създава все повече и повече военни конфликти, опитвайки се да отложи фалита. Това написапредседателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

При сегашното ниво на заемане неминуемо трябва да настъпи дефолт, посочи още Володин.

„Загубата на хегемония струва скъпо на американския бюджет“, подчерта Володин. Той цитира данни на Министерството на финансите на САЩ, според които дефицитът на федералната хазна през март възлиза на 236 млрд. долара. А около 28% от бюджетните разходи на САЩ се финансират от дълг. Парите обикновено се вземат назаем от други държави”, добави още Володин.

А самият американски държавен дълг надхвърля 34,65 трилиона, като само за последните 4 години стойността му спрямо БВП е нараснала от 107,2% на 131,5%.

Размерът на лихвените плащания за обслужване на дълга в близко бъдеще ще възлиза на една трета от приходите в бюджета на САЩ, заключи ораторът.

„Прекомерният ръст на американския държавен дълг означава, че Вашингтон няма намерение да го изплаща“, убеден е Володин. „САЩ са свикнали да решават проблемите си за сметка на другите“.

Володин не се съмнява, че за да запазят хегемонията, САЩ започнаха война в Украйна, жертвайки икономиката на Европейския съюз.

"Това не беше достатъчно. Днес те отново провокират военни действия, сега в Близкия изток", заяви Володин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят