Срив на спешния телефон 911 в няколко американски щата

Срив в работата на спешния телефон 911 засегна най-малко четири американски щата. Проблемът, обхванал предишната вечер цяла Южна Дакота и части от Небраска, Невада и Тексас, е бил отстранен, но служителите не уточниха причините, съобщи БТА.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреди за повишен риск от кибератаки срещу системата за спешна помощ. Няколко кибератаки вече доведоха до нейния срив, като един от тях, през 2017 г. парализира центровете ѝ в повече от десет щата.

Отделът за обществена сигурност в Южна Дакота, полицията в Лас Вегас, властите в град Дъглас в Небраска и в град Дел Рио в Тексас съобщиха снощи за проблеми в системата 911. Полицията в Дел Рио обясни, че сривът е предизвикан от проблем с местен мобилен оператор, а не от самата служба.

По-късно полицията в Лас Вегас съобщи, че телефонът за спешни обаждания там отново работи, като на всички, потърсили съдействие в този период, е оказана помощ.

Властите помолиха хората да не се обаждат пробно на 911.

Службата за спешна медицинска помощ към министерството на транспорта на САЩ, където се помещава националната програма 911, както 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка