МО на Русия за първи път съобщи за унищожаване на системата за ПВО MIM-23 HAWK

Руските въоръжени сили удариха склад с безпилотни летателни апарати на 113-а украинска отбранителна бригада и унищожиха пусковата установка на американския зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) MIM-23 HAWK. Това казаха руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Оперативно-тактическата авиация, ракетните войски и артилерията на групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация унищожиха пускова установка на зенитно-ракетната система MIM-23 HAWK, произведена в САЩ“, се казва в съобщението.

Според ведомството, руските сили също са ударили склад с безпилотни летателни апарати на 113-та бригада за терористична отбрана, жива сила и военна техника на украинските въоръжени сили в 115 района.

Тайванският информационен портал Zhongshi Xinwenwan писа през юли 2023 г., позовавайки се на източници, че Съединените щати възнамеряват да закупят изведените от експлоатация зенитно-ракетни системи със среден обсег Phase III MIM-23 Hawk и стотици ракети за тях от Тайван за доставка в Украйна. Министерството на отбраната на Тайван не потвърди тази информация, но отбеляза, че законодателството на острова позволява препродажбата на оръжия при специални обстоятелства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия