Bild: Членове на рокерите на Путин "Нощни вълци" са забелязани в Потсдам (ВИДЕО)

Руският мотоклуб "Нощни вълци" ежегодно тръгва на патриотичен марш из Европа в навечерието на Деня на победата, съобщи Bild. Крайната дестинация на мотористите е Берлин. От 2022 г. влизането в ЕС за руски членове на клуба е затворено, така че турнето продължава от членове на неговите чуждестранни клонове.

Около 30 членове на руската националистическа група "Нощни вълци" са посетили Потсдам в сряда. Спирката е била част от годишната им обиколка за отбелязване на края на Втората световна война в Европа и освобождението преди 79 години.

От 2015 г. „Нощните вълци“ организират т. нар. Victory Tour of Europe „В памет на победата над режима на Хитлер“.

Дестинацията винаги е Берлин, съветските паметници в Трептов парк и Тиргартен. От 2022 г. руските рокери са включени в санкционния списък на ЕС и вече нямат право да влизат в Европейския съюз. Вместо тях в турнето участват техни съюзници от задгранични клонове на клуба.

В сряда сутринта рокерите са посетили съветското мемориално гробище в Ораниенбург и мемориала Заксенхаузен. Според полицията те са прекарали сряда вечерта в Хенигсдорф.

Дестинацията за привържениците на „Нощните вълци“ са съветските паметници в парка Трептауер и Тиргартен в Берлин. Там най-вероятно отново ще положат венци и ще развеят проруски транспаранти. Акцията е заради факта, че на 9 май Русия традиционно чества победата на СССР над нацистка Германия.

Мотористите са се държали спокойно по време на посещението си в Бранденбург, каза говорител на полицията. По време на пътуванията си из Бранденбург групата беше постоянно придружавана от полиция.

Тяхната емблема е ухилена вълча глава с огнена опашка върху кожени костюми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия