Business Insider: Украйна трябва да се отнася към последния пакет от помощ на САЩ като към последния, който ще получи

Военни експерти съветват Украйна да използва предпазливо последния си пакет от американска помощ от 61 милиарда долара, тъй като винаги има възможност американската помощ отново да бъде провалена от политиката, пише Business Insider.

„Всяка битка за всяко следващо увеличение става все по-спорна и все по-дълга“, каза Дженифър Кавана, старши сътрудник във Фондацията за международен мир "Карнеги", имайки предвид продължилото месеци обсъждане на последния пакет за Украйна, който беше приет в Сената в сряда и минали дебати за помощ. „Мисля, че планът трябва да бъде какво, ако няма повече пари.

По време на дискусионен панел за приоритетите на отбраната в сряда , експерти като Кели Грико, старши сътрудник на Stimson Center, се изказаха, като казаха, че „всеки, участващ в този конфликт, трябва да се отнася към този пакет от помощ като към последния и да планира съответно, защото това може да бъде ."

Предстоящите президентски избори в САЩ, в които предполагаемият републикански кандидат е много по-малко подкрепящ Украйна, както и продължаващото разногласие на дискусията за помощта за сигурност на Украйна между политическите партии в Конгреса, може да усложни приемането на бъдеща помощ за Украйна, която е все още не е повдигнат, но почти сигурно ще бъде, тъй като войната се проточи.

„Не е сигурно кой ще бъде на поста през януари“, каза Кавана, отбелязвайки още, че „със сигурност няма апетит за започване на битката през януари 2025 г. сега“.

С помощта на САЩ, която току-що беше одобрена, някои анализатори на конфликти оценяват, че следващите стъпки на Украйна, за да се възползва максимално от новата помощ, трябва да включват изграждане на защита и проучване на възможността за преговори с Русия.

"Мисля, че Украйна може да спечели тази война. Тя не може да спечели военно по никакъв начин, но може да спечели политически", каза Грико. „Тя всъщност може да спечели политическа победа, като не позволи на Путин да постигне основната си цел, която е да подчини Украйна“, каза тя, отбелязвайки, че „Украйна може да остане жизнеспособна държава и независима държава от Русия“.

И Грико, и Кавана подчертаха колко е важно Украйна да се появи на масата за преговори и да използва дипломация с Русия, за да предотврати по-нататъшни загуби на земя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят