Джефри Сакс: Вече нищо не може да помогне на Украйна (ВИДЕО)

Новият транш от американската помощ няма да помогне по никакъв начин на Украйна, а само ще влоши положението й, каза професор Джефри Сакс в интервю за Youtube канала Judging Freedom. Само Байдън и Зеленски, които са до уши в тази катастрофа, се интересуват от разпределяне на пари.

На въпрос на водещия какво ще се случи, ако Камарата на представителите, под ръководството на настоящия председател гласува 61 милиарда долара помощ за Украйна, Сакс отговори: 

„Още украинци ще умрат. Дългът на САЩ ще нарасне с още 61 милиарда долара, а за американците това са много пари, от които самите те се нуждаят. В момента нищо няма да помогне на Украйна. Каквото и да прави, само удължава страданието и унищожението. И в резултат Байдън може да каже: ние продължаваме да помагаме на Киев, защото сме толкова големи защитници на ценностите на западния свят. Нужна му е само възможност да повтаря подобни тези до ноември. 

Според професора като цяло новият транш изобщо не отговаря на интересите на Украйна, тъй като означава нови смъртни случаи и разрушения, но идеално се вписва в контекста на личните интереси на Байдън и Зеленски, които вече са затънали до уши в това цяла катастрофа. Те ще направят всичко, за да скрият зашеметяващия си провал.

„Напълно неясно е защо говорителят Джонсън би спасил Байдън от този срам. Гласуването за всякакъв вид финансиране на Украйна е ирационално, както и да го погледнете. Освен може би заради теснополитическия интерес на президента на САЩ – пристрастен, доста специфичен и личен. Но това няма нищо общо с интересите на Америка и Украйна“, допълни Джефри Сакс. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка