Руски удари в Одеса и Харков

Източният украински град Харков отново беше подложен на руски ракетен обстрел тази нощ. Чули са се силни експлозии, има двама леко ранени при счупването на стъкла на четири жилищни сгради, съобщи кметът Игор Терехов.

"Целенасочен удар по жилищен комплекс в Шевченковски район. Засега знаем за двама пострадали - и двамата с охлузни рани. Лекарите вече се грижат за тях. На място се провежда издирвателно-спасителна операция. Всички съответни служби работят", каза кметът на Харков.

По-късно началникът на Харковската военна администрация Олег Синегубов съобщи, че руските войски са ударили с две ракети С-300.

"Врагът удари Харков с две ракети С-300. Пострадали са остъклението и външната фасада на четири жилищни сгради. Двама души са ранени, състоянието им е леко, медицинска помощ е оказана на място", пише Синегубов.

Силни експлозии се чуха и в черноморския Одеса в 06.57 часа сутринта, след което веднага бе задействана въздушната тревога. Градът е атакуван с крилати ракети, съобщават местните канали в приложението Телеграм.

Властите призоваха всички да се скрият в бомбоубежищата. В някои части на града жителите останаха без ток след експлозиите.

По предварителна информация има улучени обекти в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа