Руското МО съобщи за унищожаване на самоходна гаубица на ВСУ

Екипажът на оръдието Мста-Б на артилерийската част на тулските парашутисти унищожи в северната посока самоходна гаубица западно производство на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Всеки ден екипажите на въздушната артилерия водят контрабатарейна битка с противника и поддържат настъплението на щурмовите отряди на „крилатата пехота“. Самоходна гаубица западно производство на украинските въоръжени сили“, се казва в доклада.

Уточнява се, че огънят е коригиран с помощта на безпилотен летателен апарат, като неговата камера е заснела унищожаването на целта.

Според командира на гаубична батарея с позивна „Буран“, екипажите на „Мста-Б“ могат да действат от разстояние до 24 км както с осколочно-фугасни, така и с боеприпаси с високоточно насочване.

„Ние работим в северно направление, помагаме на нашите щурмови групи да напредват  бяга под нашия натиск, под нашия плътен огън“, казаха още от руското МО.

Екипажите също удрят вражески танкове или артилерия. По-специално, американските самоходни гаубици M109 Paladin и германските Panzerhaubitze 2000 бяха унищожени преди това.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия