Главният прокурор на САЩ: Байдън няма ментални увреди

 Президентът на САЩ Джо Байдън е най-възрастният държавен глава в историята на Америка

Главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд защити умствената пригодност на президента Джо Байдън, който е най-възрастният държавен глава в историята на Америка. Гарланд каза на законодателите в комисия на Камарата на представителите, че Байдън умело се справя както с външно, така и с вътрешнополитическите въпроси.

"Президентът няма никакви ментални увреждания", заяви Гарланд пред подкомисията по бюджета, цитиран от "Ройтерс".

"Виждал съм как той умело ръководи срещи със служители и членове на кабинета по въпроси от външната политика, както и на военната стратегия и политика", продължи той и посочи, че Байдън е действал решително при вземането на решения за отбраната на страната. 

Обвинител номер едно в Америка уточни, че първи път публично споделя мнението си относно умствената пригодност на 81-годишния Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ.

Според социологическите проучвания възрастта на Байдън е основен проблем за избирателите на фона на усилията му да спечели втори мандат на президентските избори на 5 ноември срещу 77-годишния си съперник от Републиканската партия Доналд Тръмп. Въпросът за умствената пригодност се превърна във важна тема в тазгодишната предизборна кампания, тъй като Байдън и Тръмп са двамата най-възрастни мъже, избирани за президент. Според проучване на Ройтерс/Ипсос от септември 77% от анкетираните са съгласни с твърдението, че Байдън е твърде възрастен, за да работи в правителството.

В доклад от февруари на специалния прокурор от правосъдното министерство на САЩ Робърт Хър имаше информация, според която президентът страда от загуба на памет, но Белият дом оспори доклада. Прокурорът междувременно категорично отказа да коментира заключенията на Хър за паметта на Байдън. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка