Тъкър Карлсън смята, че САЩ ще приемат законопроект за замразени активи на Русия, за да ги откраднат

Тъкър Карлсън

Журналистът Тъкър Карлсън каза, че Вашингтон иска да приеме законопроект за конфискация на замразените активи на Русия, за да ги прехвърли реално в Киев, защото това ще улесни управляващата класа в Съединените щати да ги „открадне“.

„Законопроектът ще позволи на президента на САЩ Джо Байдън да постави замразени руски активи в специален фонд за Украйна. Това ще бъдат 8 милиарда долара, които правителството на САЩ току-що открадна от руските граждани без съдебен процес. Всички тези пари ще бъдат насочени в Украйна, защото за нашата управляваща класа е много по-лесно да крадат, когато тези пари се намират в офшорки“, каза той във видео, публикувано в понеделник на неговата страница X (бивша Twitter).

На 20 април Камарата на представителите на Конгреса прие законопроект за предоставяне на военна помощ на Украйна в размер на около $61 млрд. Сега документът трябва да бъде разгледан от Сената, след което ще бъде подписан от американския президент Джо Байдън.

По-рано руското външно министерство заяви, че предоставянето на военна помощ на Киев само усложнява разрешаването на конфликта в Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка