Рябков: САЩ се опитват да внесат конфронтация в Азиатско-тихоокеанския регион

Вашингтон и неговите съюзници упорито се опитват да въведат логиката на конфронтация и нови линии на конфронтация в Азиатско-тихоокеанския регион. Това каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков на международния форум „Университетите и бъдещето“ в Московския държавен университет, съобщават руски медии.

„Съединените щати и техните съюзници също налагат конфронтационни линии в Азиатско-тихоокеанския регион, където упорито въвеждат логиката на дълбока конфронтация. Ние считаме това за проява на хегемония и същия ред, основан на правила, с които Западът е заменил международния закон“, подчерта Рябков.

Той също така отбеляза, че начинът, по който Западът отчаяно се опитва да запази „неонацисткия режим, който поддържа“ в Киев, само засилва убеждението, че външнополитическият курс на Русия е правилен.

„Русия е един от световните центрове и като такъв се стреми да играе балансираща, съзидателна роля в световните дела и да има значителен принос за развитието на общото пространство на Евразия“, каза още Рябков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят