Asia Times: НАТО започва да разполага войски в Украйна, докато Русия се надпреварва да победи

НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство, Финландия и други членове на НАТО пристигат в по-големи количества, съобщава Asia Times.

Въпреки че Русия твърди, че има над 3100 наемници в Украйна, тези новопристигнали войници не са наемници. Те са в униформи, родната страна е обявена чрез отличителни знаци. Те са съсредоточени предимно в западната част на страната, въпреки че в някои случаи са близо до реалните боеве на изток.

НАТО оповестява, че това не са бойни войници, а са в Украйна, за да управляват сложна западна техника. Но ако те стрелят по руснаците, единственият правилен начин да се тълкува присъствието им е, че те играят активна роля в стрелбата.

Повече или по-малко това е същият модел, който САЩ използваха, когато изпратиха  „съветници“ във Виетнам.   Всъщност те бяха специални части на САЩ, които участваха в битка.

Администрацията на Байдън, поне за обществено ползване, казва, че се противопоставя на изпращането на войници на НАТО в Украйна. Но Байдън наистина може да чака преизбирането си, преди да даде заповед на американски войници да се бият в Украйна. След като Байдън бъде преизбран, той ще има свободни ръце. Неотдавнашното приемане на сметката за 60 милиарда долара за Украйна сигнализира, че Конгресът ще се съгласи с всичко, което администрацията на Байдън иска да направи „борба с руснаците“.

Службите за национална сигурност се опасяват от победа на Русия в Украйна. Това би представлявало сериозна пречка в стратегията за сигурност на Америка и би било удар, дори фатален, за НАТО.

Съобщава се, че руската армия сега е с  15% по-голяма  , отколкото е била преди войната в Украйна. Също така е много по-опитен и руснаците  са намерили начини да се справят с американските високотехнологични системи , като например заглушаване и подправяне.

Междувременно НАТО е далеч зад Русия по оръжия, жива сила и индустриална мощ. Освен това, запасите от оръжия са много ниски и оборудването, което се предполага, че е за национална отбрана, е изпратено в Украйна, оставяйки отбраната лишена.

Консенсусното  мнение  в естаблишмънта на Националната сигурност на САЩ е, че Украйна губи войната си с руснаците и потенциално може да бъде изправена пред колапс на своята армия.

Вече има съобщения, че някои бригади в украинските въоръжени сили са отказали заповеди на своите командири. Те включват 25-а десантно-щурмова бригада; 115-та бригада; 67-ма механизирана бригада (която изостави позиции в Часов Яр) и 47-ма механизирана бригада (която поиска ротация след повече от година на фронтовата линия). Това са висши бригади на Сухопътните войски, а не части на териториалната отбрана, пише още изданието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят