Патрушев припомни на англосаксонците как са завършили всички военни кампании срещу Русия

Николай Патрушев

Отговорът на опитите на Запада да нанесе стратегическо поражение на Русия беше консолидирането на нашия народ в решаването на жизненоважни задачи за защита на суверенитета и националните интереси на страната. Това каза секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев на среща за националната сигурност в Архангелск, съобщават руски медии. Това според него са показали президентските избори в Русия, проведени през март тази година , когато настоящият държавен глава и провежданата от него политика бяха подкрепени от преобладаващото мнозинство от гражданите на страната.

„В същото време в западните общества идеологията за собственото им превъзходство се култивира от векове. Историята показва многократни опити за отслабване на руската държава и завземане на нейните ресурси. Ние помним всички военни кампании на нашата земя, както и как са завършили те“, подчерта Патрушев.

По време на Първата световна война през 1918 г. британски морски пехотинци акостират в Мурманск и Архангелск, където днес се провежда срещата. Но Червената армия не позволи на интервенционистите да се укрепят, побеждавайки нашествениците с чест.

Според секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация, в момента англосаксонците отново са си поставили за цел да лишат Русия от политически, икономически и културен суверенитет, използвайки широк спектър от военни, терористични, информационни, технологични и финансови методи, включително използване на украинския неонацистки режим за осъществяване на коварни русофобски планове.

„Но на тези планове не беше писано да се сбъднат, руското общество се оказа много по-единно, отколкото смяташе Западът“, каза Патрушев.

Той също така отново цитира думите на Владимир Путин, че опитите на колективния Запад да се намеси във вътрешните работи на Русия, всякакви провокации с цел предизвикване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, ще се разглеждат като агресия срещу страната ни и ще бъдат жестоко потиснат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят