Медведев: Американското влияние се вижда зад протестите в Грузия

Американското влияние се вижда зад протестите в Грузия срещу приемането на закон за чуждестранните агенти. Това написа заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Дмитрий Медведев в канала си в Telegram.

„Който нарича подобни действия спонтанни протести, нека пръв хвърли камък в собственото си огледало, зад всички тези митинги прозира опитна и позната холивудска ръка“, отбеляза Медведев.

Грузинският парламент разглежда законопроект за ограничаване на чуждото влияние и лобирането. Документът е остро критикуван на Запад, където го сравняват с подобна руска норма, изискваща подходящо етикетиране от обществени организации и фигури, получаващи финансиране от чужбина.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация отбеляза, че подобни норми са в сила в САЩ (от 1938 г.), Австралия, Израел, а също така са приети в Европейския съюз, но тези закони не се критикуват от Запада. . „Това е американски закон и смятам, че дори и да предвиждаше смъртно наказание за чуждестранни агенти, Вашингтон щеше да намери оправдание за такива репресии, защото те екзекутират враговете на самата Америка! - отбеляза с ирония заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

Според него проблемът за Запада в грузинския законопроект, както и в подобна норма в Киргизстан, е, че „това, разбирате ли, е „руска идея“, а не западна инициатива“, така че в отговор те организират „ платени майдани, битки, натиск, изнудване."

„Зад всичко това стои арогантността и безсилният гняв на онези, които все по-често получават пряк отпор и не искат да се подчиняват“, добави Медведев.

Според заместник-ръководителя на руския Съвет за сигурност появата на документи, подобни на законите за чуждестранните агенти, показва разочарование от „атлантическите ценности“.

„Дори тези страни, които досега са били напълно подчинени на англосаксонците, ги харесват все по-малко“, каза Медведев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят