МО на Русия: Щурмови самолети Су-25 удариха замаскирана техника на ВСУ в посока Донецк

Щурмови самолети Су-25 са изстреляли ракети по камуфлажна техника и личен състав на подразделенията на украинските въоръжени сили в Донецко направление. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Щурмови авиационни екипажи на самолети Су-25 нанесоха удари с неуправляеми авиационни ракети по замаскирана техника и жива сила на противника в зоната на специалната военна операция, според ведомството В резултат на обективен контрол всички посочени цели са поразени успешно“, казаха от ведомството.

Руското министерство на отбраната уточни, че след използването на авиационно оръжие екипажите са извършили маневра, освобождавайки топлинни капани, и са се върнали на летището за излитане.

„Изпълнихме задачата по поддръжката на сухопътните сили. Излетяхме от началното летище, свързахме се с предния самолет-стрелец, изстреляхме ракети Докладът на самолетния стрелец, всички цели бяха поразени в базата, кацнаха на летището за кацане“, каза пилотът на Су-25 във видео, разпространено от руското министерство на отбраната.

От ведомството допълват, че след извършените бойни излети инженерно-техническите специалисти са изпълнили задачите по обслужването на самолета и подготовката на самолета за втори боен излет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия