Дъждовен уикенд прогнозират в Гърция

Гръцката национална метеорологична служба (EMY) публикува извънреден бюлетин за рязко влошаване време, което се очаква да засегне по-голямата част от страната.

Интензивността на явлението се прогнозира от 22.00 до 6.00 часа сутринта в събота. Атика ще бъде засегната периодично от следобед, Солун от обяд.

Според прогнозата на meteo.gr в западните и северни континентални райони и в Йонийско море се очакват валежи и бури, които до вечерта постепенно ще се засилят и ще засегнат и останалата част от страната. От ранните часове на събота сутринта явленията ще бъдат локализирани предимно в североизточните и източните континентални райони в Егейско море и на остров Крит, а от обяд ще бъдат ограничени и ще отслабват.

Дъждовете и бурите на запад и в Йонийско море от петък до събота сутринта ще бъдат силни и придружени от градушки. Бурите ще бъдат придружени от силни с интензивност от седма и осма степен по скалата на Бофорт. Проливните дъждове и гръмотевични бури се очакват от тази вечер до събота сутринта в Тесалия.

Специално за времето в Атика дъждове и бури ще се появят периодично от петък следобед до събота сутринта, докато в Солун ще има локални дъждове на интервали с малък шанс за бури от днес на обяд до ранните часове на събота 20/04.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа