Заместник на Шойгу е обвинен за корупция в особено големи размери

Тимур Иванов

Руски съд остави в ареста заместник-министъра на отбраната Тимур Иванов, който вчера беше обвинен за вземане на подкуп, съобщиха от съда след задържането му.

Иванов, който от 2006 г. е един от 12-те заместници на Сергей Шойгу, е отговарял основно за строителни проекти в руското министерство на отбраната.

Неговият близък приятел Сергей Бородин също е задържан за 2 месеца, тъй като според разследващите двамата са участвали в корупционен сговор.

"Според разследващите Иванов и Бородин влезли в престъпен сговор с трети лица, обединили се предварително с тях за извършване на престъпление от организирана група - получаване в особено големи размери под формата на предоставяне на услуги от имуществен характер по време на договаряне и подизпълнителска работа за нуждите на Министерството на отбраната“, съобщават в съда, съобщава Интерфакс.

Иванов беше задържан във вторник на работното му място, а разследващите извършиха претърсвания в 23 имота, собственист на семейството му. Той не се е признал за виновен.

След началото на войната името му се появи в разследване на екипа на покойния Алексей Навални. Опозиционерът обвини Иванов в строителство на лични недвижими имоти в редица региони на Русия за сметка на компании, спечелили търгове за договори с Министерството на отбраната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия