Володин: Вашингтон и Брюксел имат планове да свалят грузинското правителство

Снимка: Уикипедия

Истерията около закона за чуждите агенти може само да говори за наличието на решения на Вашингтон и Брюксел за сваляне на сегашното грузинско правителство. Това написа председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"Вече има отпуснати пари за това и приемането на закон може да наруши тези планове", обясни той.

Говорителят отбеляза, че критиците на закона казват, че той е изгоден за Русия.

Той изрази увереност, че всяка страна, която се стреми към независимост, е длъжна да приеме закон за чуждестранните агенти, чиято същност е да забрани външна намеса във вътрешните работи.

„Онези, които се противопоставят на приемането на закона, очевидно действат в интерес на друга държава, а не точно на собствената си страна“, подчерта Володин.

Той припомни, че историята на закона за чуждестранните агенти започва през 1938 г. в САЩ - там правилата му все още остават най-строгите в света.

„В момента се обмислят законодателни инициативи за ограничаване на чуждото влияние не само в Грузия, но и във Франция, само в Париж, за разлика от Тбилиси, няма улични протести, няма викове от страна на САЩ и Европейския съюз“, отбеляза Володин.

Той свързва това с принципа на политиката на САЩ: „Ако са готови да служат на Вашингтон, могат да се приемат закони за чуждестранни агенти“. Но за тези, които се стремят към независимост, това е невъзможно.

„В този случай се организират улични протести, бунтове и външен натиск, това е точно това, което се случва в Грузия“, добави още Володин.

Законът за чуждестранните агенти мина на първо четене в парламента на страната. Дискусията се проведе на фона на масови протести. Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили каза, че ще наложи вето на законопроекта, тъй като ще попречи на процеса на европейска интеграция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят