Пожар бушува близо до военноморската база в Крит

Селище близо до гръцка военна база на остров Крит беше евакуирано във вторник, след като избухна пожар сред ниска растителност на пътен възел наблизо, съобщи противопожарната служба, цитирана от електронното издание на в. Kathimerini.

Властите призоваха всички съоръжения, свързани с персонала на военноморската база Суда, т.е. местното селище, болницата и училището, да бъдат евакуирани като предпазна мярка в съобщение, изпратено чрез номер за спешни случаи 112.

Медиите съобщават, че деца и учители са били прехвърлени на централния площад на Суда, докато пациентите от болницата са били изпратени във Военноморската болница на Крит.

Противопожарната служба не предостави информация за броя на пожарникарите и оборудването, изпратени в района, но местни уебсайтове съобщиха, че противопожарни автомобили са пристигнали от Ханя и Врисес, за да помогнат.

Пожарникарите се опитваха да предотвратят разпространението на огъня към Меган Хорафия със силни ветрове до 9 бофорта, които пречеха на усилията им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа