Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

АБВ зоват за разпускане на парламента

„След като мине дебатът по бюджета, депутатите следва да си хващат куфарите и да си отиват по родните места.“ Това съобщи в кулоарите на парламента лидерът на АБВ Георги Първанов. Той бе категоричен, че извънредните парламентарни избори трябва да се проведат по сегашните правила.

„Най-големият въпрос, който произтича от вота, е – ако това правителство е нелегитимно, каква е легитимността на този парламент, с която да направи промени в Изборния кодекс“, попита Първанов. Той упрекна БСП и ГЕРБ в опит да експлоатират въпросите от референдума в своя полза.

От ГЕРБ отрекоха обвинението и заявиха, че внесеният от тях проект за решение по въпросите на допитването е доказателство, че са чули гласа на народа.

Проучване на „Труд“ установи, че освен ГЕРБ нито една друга партия не е готова да приеме безусловно решенията на референдума. Твърде възможно е да не се стигне до поправки в Изборния кодекс и Закона за партиите. Желанието на повечето парламентарно представени партии е предсрочните избори да се проведат по старите правила. Най-вероятно още през следващата седмица в деловодството на парламента ще бъдат вкарани поне шест законопроекта с идеи за частичен мажоритарен вот и за орязване на субсидиите до 5-6 лв.

Партиите в парламента са на различни мнения и по въпроса кога да се проведат предсрочните избори. От ГЕРБ и АБВ настояват да са час по-скоро, т.е. в края на февруари или до средата на март. Останалите не бързат.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че първата среща на ръководството на партията с Росен Плевнелиев е насрочена за утре. „Смятам, че по-добре при президента на страната всяка парламентарна група да изрази своето мнение и тогава държавният глава да формулира възможните консенсусни допирни точки, които имат парламентарните групи, и да се върви към провеждането на предсрочните избори“, коментира Цветанов. Той повтори казаното от премиера Бойко Борисов, че ГЕРБ ще върнат проучвателния мандат. В дневния ред на днешното парламентарно заседание има само една точка – гласуване на оставката на кабинета „Борисов 2“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете