АБВ иска анкетна комисия за ефективността на оградата по границата

АБВ предлага създаване на временна анкетна комисия, която да оцени ефективността на действията на изпълнителната власт за разрешаване или нормализиране на бежанския проблем. Това обяви ген. Михо Михов на брифинг в Народното събрание във връзка с мгрантската криза и оградата по границата.

Според АБВ годишният миграционен натиск създава сериозно безпокойство и отслабва системата ни за национална сигурност, спокойствието на българските граждани и възпроизводството на нацията ни.

„Ръководейки се от това разбиране, предприехме и предлагаме подписка на парламентарно представените политически сили за набиране на 48 народни представители, които ще излъчат решения в НС за създаването на Временна анкетна комисия със срок един месец с цел оценка ефективността на действията на изпълнителната власт на централно и местно ниво относно разрешаване или поне нормализиране на бежанския проблем“, каза ген. Михов, цитиран от Фокус.

По думите му разходваните средства, гранични и войскови ресурси не са довели до желания резултат. Според него има нужда от парламентарен контрол и дори ревизия на така нареченото преградно съоръжения - ограда, разходваните средства и положените усилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България