АБВ планира КЕЧ войски за неграмотни

Връщане на Трудови войски у нас като шестмесечна служба с обучение и работа за неграмотни млади мъже, планира АБВ в програмата си за управление на България.

„Младежи, навършили 18 години, които са без образование и работа, трябва да преминат курсове, да овладеят професия и да работят до 6 месеца за държавата. Така ще се самоиздържат, а след това ще имат и повече възможности за реализация в живота”, заяви в Монтана новият лидер на партията Константин Проданов.

Курсове за ограмотяване и квалификация трябва да има и за незавършили образование момичета, допълни той. Обучението и придобиването на професии от младите хора, които днес са в периферията на обществото, ще помогне и в борбата срещу битовата престъпност, защото сега голяма част от кражбите и престъпленията са заради липса на прехрана, смята АВБ лидерът.

В програмата на АВБ са включени още Национален инвестиционен фонд с ресурс около 1 млрд. лева, чрез който да се разкриват високотехнологични производства в страната, преференции за фирми, които инвестират в изостанали икономически райони и в квалификацията на служителите си, безплатни ясли и детски градини, увеличение на парите за майчинство. След коалирането си с „Движение 21” партия АВБ разчита да получи около 15 и повече депутатски места в бъдещия парламент.

”Преговори със всички, включително и с БСП за участие в управлението може да има само на равнопоставена основа, а не в ролята на момче, което носи стиковете на играчите на голф!”, подчерта Константин Проданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика