АБВ против чужди ракети у нас

Румен Петков разговаря с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров

Настояват за преговори между Русия и САЩ

АБВ ще поиска от българските институции да заявят, че страната ни няма място в надпреварата във въоръжаването и няма да допусне на своя територия чужди ракетни установки или ядрено оръжие, както това е било през целия период след Втората световна война. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков на срещата си с руския посланик Н. Пр. Анатолий Макаров. Петков връчи на Макаров позицията на политическата сила по договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие.

В нея се настоява за активни преговорни действия между Русия и САЩ, за да могат всички резерви относно изпълнението на този договор да бъдат решени чрез равнопоставен, прозрачен диалог, в който да бъдат включени и всички заинтересовани страни, а именно партньорите от НАТО и ЕС.

Междувременно от трибуната на Европейския парламент АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия. Младежите подчертаха, че рестрикционните мерки силно ощетяват България и редица други държави, както и че са вредни за международните отношения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика