АБВ се готви за опозиция на БСП и ГЕРБ, ще прави алтернативен център в ляво

Целта на АБВ е създаването на алтернативен център в лявото пространство, заяви новият председател на партията Константин Проданов.

"Ролята на АБВ в следващия парламент ще бъде на критична опозиция на голямата коалиция, която се очертава между ГЕРБ и БСП", каза Проданов пред "Фокус".

„Ще търсим взаимодействие с всички останали леви и лявоцентристки формации, които имат визия, не са кресливи, не са фашизуидни, а чисто патриотични. Много ми се иска да успеем да дадем на хората реална възможност за избор. Да не се свеждаме до две партии, на които всеки гледа с отвращение и всеки път се гласува с по-малко отвращение за едната или другата. Нашата цел е да са заеме алтернативен център в лявото пространство, който да даде възможност на хората с леви убеждение да гласуват не с отвращение, а с ентусиазъм“, уточни Проданов.

Няма съмнение, че АБВ ще прескочи бариерата за влизане в следващия парламент. „Това не стои като въпрос. Целите ни са по-високи, не е идеята да вкараме 10-11 депутати, а да търсим по-убедително представителство от над 20 души, с което ще има възможност да влияе“, поясни новият лидер на АБВ.

Константин Проданов каза още, че АБВ остава малцинство в борбата за премахването на плоския данък. "Отказът на БСП от тази лява кауза прилича на разчистване на пътя за една бъдеща голяма коалиция", коментира още Проданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика