АБВ се регистрира в ЦИК за местния вот

Снимка: ПП АБВ

С над 4000 подписа АБВ се регистрира в Централната избирателна комисия за местния вот. Партията регистрираха лидерът на АБВ Румен Петков и проф. Любомир Халачев, председател на Гражданския съвет на партията, заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева и заместник-председателят на АБВ – София Пламена Заячка.

Лидерът на АБВ Румен Петков направи изявление пред медиите. „За нас би било успех да разширим географското си присъствие като кметове на общини и общински съветници. Ние всъщност във вторник имаме заседание на Националния партиен съвет и там ще утвърдим повече от 200 кметове, с които участваме в различни формати. Това показва, че партията е в кондиция. Имаме човешки потенциал. Смея да твърдя, че предлагаме добри, силни решения. От малкото партии сме, които продължават да държат на българския дух, на българската интелигенция. Това се вижда много ясно в листите, които ще утвърдим във вторник. За нас това е въпрос на осъзнат избор. Ние не покажем ли на обществото нуждата да бъде утвърждавана българската духовност, писменост, образование, наука - мисля, че след години може да бъде късно", заяви още Петков.

Лидерът на АБВ подчерта благодарността си към Ивайло Калфин за ангажимента му да води листата на партията в София. "Това е знак за голяма отговорност, гаранция за публичност в работата на Общинския съвет и достъпност на гражданите в нейната работа", допълни още Петков. Той изрази убедеността си, че АБВ ще запази и разшири подкрепата си в София. "Ще подкрепим Мая Манолова, защото това е начин да дадем нова атмосфера в София. Да покажем на гражданите, че са част от взимането на решението, а не потърпевши. Няма как да не предизвиква безпокойство фактът, че София е най-мръсната столица в Европа. Говоря като въздух. Не отричаме това, което е направено държа дебело да подчертая. Ние не водим кампания против г-жа Фандъкова, защото тя беше кмет в трудни условия. Трябва човек да е много изкривен, за да тръгне да го отрича, но на София е нужна нова атмосфера на работа на общинския съвет и нов тип контрол върху работата на администрацията. Чрез г-н Калфин и нашите представители ние можем да го гарантираме", допълни още лидерът на АБВ.

Коментари

Задължително поле