Абонатите на EVN няма да могат да си плащат сметките в 2 работни дни през декември

Абонатите на EVN в Пловдив и цяла Югоизточна България няма да могат да си платят сметките за ток и парно в работни дни през месец декември, тъй като електродружеството стартира техническо обновяване и подобряване на системата си за обработка на данни.

Периодът на обновление ще обхване основно почивните дни - 10 и 11 декември (събота и неделя) и 17 и 18 декември (събота и неделя), но плащания за консумирана енергия към компанията няма да са възможни след 17.00 часа на 15 декември (четвъртък), на 16 декември (петък) и на 19 декември (понеделник).

На посочените дати няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към EVN нито на каси на "Български пощи" ЕАД, нито по банков или по електронен път през интернет. Периодът за обновление на системата е избран така, че да обхване основно неработни дни с цел да се минимизира неудобството за клиентите. Обновяването на системата ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от подготовката на компанията за работа на свободния пазар на електроенергия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони