Стара Загора ще бъде домакин на семинар и олимпиада по пътна безопасност

Авария остави без парно столичните квартали „Хладилника“ и „Лозенец“

РИОСВ-Бургас за скандала „Смокиня“: Собствениците на самонастанилите се каравани трябва да ги преместят сами

Радка Ракова от Панагюрище: Забравих болестите със здравословно хранене Жената променила напълно стила си на живот

Референдум за нова визия на улица в Бургас

Приведоха мъж от затвора за повдигане на обвинения за три измами на пенсионери Възрастните хора ловко били преметнати, докато му услужвали с разваляне на пари

В Бургас търсят приемни родители

Пътен нарушител опитал да подкупи катаджии Водачът нямал застраховка и колата била с прекратена регистрация

48-годишен набил майка си и подпалил покъщнината й на двора Осъжданият извършител бил намерен и арестуван

Добротворци с поредна кампания в помощ на бездомни и самотни възрастни хора Акцията „Имам нужда от теб” започва във Велико Търново и Горна Оряховица

Прокуратурата поиска постоянен арест за петима от задържаните при спецакция срещу тероризма

Премиерът: Трябва да сме готови за всякакъв сценарии за Брекзит

Борисов към кметовете: Ако не вземете мерки да си почистите къщичките по места – то ще избива, дали в „Судужук“ или нещо друго

Премиерът Бойко Борисов: Не трябва да стоим само на резултатите, които сме постигнали (НА ЖИВО)

Цветан Цветанов: ГЕРБ е най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Абсурдна експертиза: 5 лева на квадрат за царския парк

Спорът за двореца „Врана“продължава догодина

Софийският градски съд в открито заседание разгледа най-значимото от делата за царските имоти – това за двореца „Врана”. И тук защитниците на държавата от Адвокатска къща „Савова & с-ие”претендират за собственост на имението, приходи от добиви и обезщетение за неоснователното му ползване от царската фамилия. Дворцовият комплекс се състои от сградата на двореца с площ 2013 кв. м, още над 20 постройки в парк от 992 дка.

На заседанието бе изслушана повторна съдебно-техническа експертиза.

След изслушване на първоначалните експертизи адв. Ирен Савова и екипът й увеличиха претенциите срещу Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок: обезщетение за ползване на имота над 6 млн. лв. и над 1,5 млн. лв. лихви. Съдът допусна увеличението.

Последната експертиза трябваше да отговори на 3 въпроса: каква е стойността на направените от бившите монарси подобрения, с колко се е увеличила заради тях стойността на имота и какъв е средният пазарен наем за сградите и земята през 2001-2011 г. Царските защитници заявяват, че подобренията са за 1 445 000 лв. Вещите лица почти потвърждават сметките им – според тях царят дължи само 1 млн. лв. обезщетение. Парадоксът е, че те оценяват дворцовия парк на 5 лв. на кв. м. Спорът продължава догодина. Следващото заседание е насрочено за 24 април 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Колкото по-богати, толкоз по-лакоми:))) 5 лв:))) смях..Тия крале та кралици се оказаха съвсем паразити – луксозен живот без работа и дават много лош пример на останалата част от населението. Особено на неразвитите, материалистични души, които търсят други начини за подобен кралски живот – лек и без работа:) И това са новоизлюпените богаташини, крадци, мошеници, политиханци, банкери, мафиоти, бизнесмени и пр. гарбич.

    Иренче, взимай имота и нека той да стане санаториум, почивна станция за болни деца и инвалиди и пр. нужди на децата на БОГ. По този начин може и БОГ да прости на “царското им семейство“некой грехове:) Бива ли такава лакомия и стремеж към разкош и богатства???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.