Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Абсурдна експертиза: 5 лева на квадрат за царския парк

Спорът за двореца „Врана“продължава догодина

Софийският градски съд в открито заседание разгледа най-значимото от делата за царските имоти – това за двореца „Врана”. И тук защитниците на държавата от Адвокатска къща „Савова & с-ие”претендират за собственост на имението, приходи от добиви и обезщетение за неоснователното му ползване от царската фамилия. Дворцовият комплекс се състои от сградата на двореца с площ 2013 кв. м, още над 20 постройки в парк от 992 дка.

На заседанието бе изслушана повторна съдебно-техническа експертиза.

След изслушване на първоначалните експертизи адв. Ирен Савова и екипът й увеличиха претенциите срещу Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок: обезщетение за ползване на имота над 6 млн. лв. и над 1,5 млн. лв. лихви. Съдът допусна увеличението.

Последната експертиза трябваше да отговори на 3 въпроса: каква е стойността на направените от бившите монарси подобрения, с колко се е увеличила заради тях стойността на имота и какъв е средният пазарен наем за сградите и земята през 2001-2011 г. Царските защитници заявяват, че подобренията са за 1 445 000 лв. Вещите лица почти потвърждават сметките им – според тях царят дължи само 1 млн. лв. обезщетение. Парадоксът е, че те оценяват дворцовия парк на 5 лв. на кв. м. Спорът продължава догодина. Следващото заседание е насрочено за 24 април 2017 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Колкото по-богати, толкоз по-лакоми:))) 5 лв:))) смях..Тия крале та кралици се оказаха съвсем паразити – луксозен живот без работа и дават много лош пример на останалата част от населението. Особено на неразвитите, материалистични души, които търсят други начини за подобен кралски живот – лек и без работа:) И това са новоизлюпените богаташини, крадци, мошеници, политиханци, банкери, мафиоти, бизнесмени и пр. гарбич.

    Иренче, взимай имота и нека той да стане санаториум, почивна станция за болни деца и инвалиди и пр. нужди на децата на БОГ. По този начин може и БОГ да прости на “царското им семейство“некой грехове:) Бива ли такава лакомия и стремеж към разкош и богатства???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.