Аварийни екипи са разчиствали цяла нощ паднали клони след силния вятър в София

Кадър от БНТ/Архив

През нощта във връзка със силния вятър екипи на дирекция на „Аварийна помощ и превенция“ са реагирали на сигнали за паднали клони на дървета в София. До 6.00 часа тази сутрин екипите са реагирали на 53 сигнали за паднали клони на дървета, отстранили са паднали клони на пътните платна, затрудняващи движението. Отзовали са се и на сигнали за проблеми със строителни огради. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. В момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути.

Поради скъсани кабели проблеми с електрозахранването има в част от кв. „Дружба“ 2. Към момента екипи на експлотационното дружество работят за възстановяване на електроснабдяването.

За днес прогнозата на НИМХ е за жълт код за силен вятър за София с пориви до 22-24 м/сек. Напомня се на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си. Строителните фирми трябва да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а собствениците на обществени обекти да проверят за незакрепени предмети на тераси и прозорци.

Коментари

Задължително поле