Аварирал ТИР затрудни движението по Е-79 край Симитли

Снимка: Архив

Тапа се образува на главния път Е-79 край Симитли, след като товарът на засечен от джип ТИР се размести и повреди влекача, предава БГНЕС. Пътният инцидент заради отнето предимство стана към 9.30 ч. при пътен възел Симитли.

Товарен автомобил „Мерцедес“, с прикачено ремарке и обща маса 35 тона, идва откъм Сандански, където в Е-79 се включва пътят от Банско, започва да спира микробус, превозващ пътници, движещият се зад него друг микробус също намалява скоростта.

За обикаля ги идващ също откъм Банско джип, който навлизайки в Е-79 отнема предимството на ТИР-а, превозващ рула с ламарина.

За да не удари джипа, водачът на товарния автомобил навлиза в насрещната лента, натискайки рязко спирачки. Движел се с 35-40 км./час.

От рязкото спиране превързаните с колани рула желязо се късат и товарът от общо 15-на тона се плъзгат и събират в предната част на ремаркето. Така се поврежда лафетът между него и влекача.

Виждайки какво става, пътническият микробус, спрял вдясно от платното за Благоевград, без там да има спирка, потегля, без да свали пътника, за когото спира. Бяга и шофьорът на джипа, засякъл товарния автомобил.

Към 10 ч. започна претоварването на товара на друг товарен автомобил. Заради маневрите на багера, извършващ претоварването, движението в посока Симитли и дефилето бе спирано от полицията. Така преди Симитли към 10.30 се образува 3-километрово задръстване.

По това време коланите, с които се връзваха палетата с ламарина се скъсаха и претоварването бе преустановено. В каросерията бяха останали само две рула с ламарина. Така трафикът се отпуши, но до следващото претоварване.

Коментари

Задължително поле