Авария остави търновци два дни без парно и топла вода

Авария по топлопреносната мрежа остави за два дни стотици жители на Велико Търново без парно и топла вода. Повредата станала в понеделник вечерта. От дружеството „Топлофикация ВТ” посочват, че причината за спиране на топлоподаването за най-големия квартал – „Бузлуджа“ е ипо главния паропровод, което е наложило спешен ремонт. Причина за появилата се пробойна е корозия на съоръженията.

Преносът на топлинна енергия и топла вода ще бъде ограничен за 13 адреса в квартал „Бузлуджа” до 8 февруари включително. Това се отнася за живеещите на ул. „Борис Богданов“ №9, ул. „Георги Бенковски“ №9, ул. „Георги Измирлиев“ №12, ул. „Деню Чоканов“ №1,3,4,5,8, ул. „Филип Симидов №1, ул. „Константин Паница“ №3, ул. „Христо Донев“ №11, ул. „Иларион Драгостинов“ №9, ул. „Георги Живков“ №1. При възможност парното и топлата вода ще бъдат пуснати по-рано.

„Срокът за отстраняването на повредата е до 48 часа. Работи се усилено в невралгичния участък. Уведомили сме абонатите си, които са около 3000“, информира управителят на „Топлофикация-ВТ“ АД в старата столица Венцислав Димитров.
Към момента паровата централа в старата столица има да събира около 200 000 лв от нередовни платци за ползвана топлоенергия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.