Авария спря водата на Бургас

Авария спря водата на Поморие и Бургас. Във вторник следобед специалистите на "Водоснабдяване и канализация" в морския град са алармирали за два теча по магистралния водопровод по деривация Камчия.

По първоначални данни- течовете са предизвикани най- вероятно от свлачища, характерни за района. "Не сме на сто процента сигурни, че това е причината, но няма как да знаем какво става под земята", казаха пред Труд от фирмата. Оттам увериха, че екипите им са имали основна задача- да отстранят аварията и са се справили с двата теча до обяд в сряда. Безводието в морския град обаче започна в късния следобед. От фирмата предупредиха, че вероятното през цялата нощ срещу четвъртък голяма част от града ще е без вода и обясниха причината.

"Това е водопроводът, който снабдява цял Бургас с вода. Аварийните групи си свършиха работата, но тъй като водата пътува 12- 14 часа от язовира до града, затова резервоарът е почти празен. Очаква се чак към 8- 9 утре сутринта /четвъртък/ да бъде нормализирано водоснабдяването.", заяви Димитър Гюров , говорител на водопреносното дружество в Бургас.

Първоначално е бил регистриран само един теч, който остави без вода град Поморие и близките селища- Каменар и Лъка. Вторият теч бил разкрит малко по- късно. Той бил на труднодостъпно за аварийните екипи място- в дере и затрупан от земна маса от свлачището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България