Предупредителен код за ниски температури в 12 области утре

Мадуро прекъсна дипломатическите отношения с Колумбия

20 хиляди протестират пред казармите на Националната гвардия в Каракас

Кораби на НАТО акостираха във Варна

Премиерът Борисов на среща на върха между ЕС и Лигата на арабските държави

Цветанов в Благоевград: ГЕРБ трябва да показва предимствата на ЕС, а не да говори като БСП

Хуан Гуайдо: Високопоставени чиновници на Мадуро са избягали в Турция

Алберт Попов: В България и стените помагат, надявам се да зарадвам публиката

Паргов: Крайният срок БСП да се върне в парламента е 27 май

Сърби кандидатстват за прием в армията на Косово

Полицаите, пострадали при ареста на 17-годишен таксиджия: Законът трябва да ни защитава повече

Хамид Хамид: ДПС остана единствената опозиция в парламента

Ябълките са естествен щит срещу болестите Те са единствените плодове, подходящи за десерт

Нормализирано е движението на влаковете по направлението София-Мездра

ГЕРБ: БСП не е искала по надлежния ред залата в Община Видин

„Авионамс” стана държавна собственост

„Авионамс” – едно от ключовите за българската икономика и военнопромишления комплекс предприятия, премина във фактическа собственост на държавата, съобщават от Министерство на икономиката. Това стана възможно след влизането в сила на постановление на частен съдебен изпълнител, с което по съдебен ред се потвърждава обявяването на Държавната консолидационна компания за купувач на продадените на публична продан акции на дружеството.

През м. май 2016 г. за продажба бяха предложени 2 090 729 акции, собственост на „Хедж Инвестмънт България” АД. В законовия срок за тях ДКК заплати 28 941 111 лв./двадесет и осем милиона деветстотин четиридесет и една хиляди сто и единадесет/ лева. Последва обжалване на постановлението на частния съдебен изпълнител, но независимо от това ДКК предприе действия за стабилизиране и развитие на дружеството като осигури средства за изплащане на неизплатените работни заплати и за продължаване на дейността на дружеството. С влизане в сила на постановлението ДКК вече притежава 99,9% от капитала на „Авионамс” АД.

„Авионамс” АД (бивш „Терем – Георги Бенковски”) е един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Основната част от завода е разположена в района на авиобаза Граф Игнатиево. Връщането му в ръцете на държавата ще гарантира устойчивото му развитие, пълноценно обслужване на техниката на ВВС и максимална защита на държавния интерес.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Веднъж парцала Борисов продаде предприятието, за да вземе комисионна, а сега пак ще прибере комисионна за одържавяването. А това скоро ще бъде новия бизнес на парцала Борисов, важното е да краде пари.

 2. Трънки и глогинки. Държавата, особен НАШАТА (и подобни, от тези географски ширини), НЕ трябва да притежава фирми. За нищо на света. Доказано най-лошия възможен стопанин. ВИНАГИ.
  Бюджета ще вземе и тая „фирма“ на хранилка, докато „шефовете“ разхищават оборота. А „народа“ ще ръкопляска отстрани, щото чул по БТВ, че държавното е чудесно..
  Заслужаваме си всичко, що ни се случва, като сме ПРОСТИ.

 3. Бг гражданино. Я вземи попитай някой човек работещ като вол при алчен частник,0 осигуряващ го на половин работен ден и половин МРЗ, дали не е най- добре в държавно.
  Добре, че е пристанище Варна, че и тук да има заплати, инак при частника 28 раб. дни за 1000лв.
  Частници в България НЕ трябва да има, ако има, заплащането да е единствено и само с карта, хартиените парички да се приберат. Много ми е интересно тогава как ще се крият доходи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.