Апелативният съд в Търново насрочи дело срещу полицейски шеф разгласил държавна тайна Ваньо Димитров осъден на първа инстанция за чадър над наркогрупа

Статистиката: Загуба с 0:3 означава провал в първенството

Тръмп: Мексико ще плати пряко или непряко за стената по южната граница

Арнаудова: Над 500 лица не изтърпяват наказанията си „лишаване от свобода“ или „доживотен затвор“

Младежи биха автобусен шофьор заради забележка

Брижит Бардо окачестви като лицемерни твърденията на някои актриси за сексуални посегателства

Ангелкова пред National Geographic: България е с потенциал за СПА столица на Европа, европредседателството е шансът ни да я покажем

Украински моряци бедстват на кораб без храна и заплати

Рецидивист в домашен отпуск се гаври с пенсионерка

Национал на Нигерия в „Локо“ (Пд)

22-годишен преби до безсъзнание момичето, с което живее

Няма основания за грипна ваканция във Велико Търново

Георги Гатев остава без достъп до секретна информация

Жена изгоря в пожар

Зелените пробутват текст, който блокира втория лифт

„Авионамс” стана държавна собственост

Снимка: Авионамс

„Авионамс” – едно от ключовите за българската икономика и военнопромишления комплекс предприятия, премина във фактическа собственост на държавата, съобщават от Министерство на икономиката. Това стана възможно след влизането в сила на постановление на частен съдебен изпълнител, с което по съдебен ред се потвърждава обявяването на Държавната консолидационна компания за купувач на продадените на публична продан акции на дружеството.

През м. май 2016 г. за продажба бяха предложени 2 090 729 акции, собственост на „Хедж Инвестмънт България” АД. В законовия срок за тях ДКК заплати 28 941 111 лв./двадесет и осем милиона деветстотин четиридесет и една хиляди сто и единадесет/ лева. Последва обжалване на постановлението на частния съдебен изпълнител, но независимо от това ДКК предприе действия за стабилизиране и развитие на дружеството като осигури средства за изплащане на неизплатените работни заплати и за продължаване на дейността на дружеството. С влизане в сила на постановлението ДКК вече притежава 99,9% от капитала на „Авионамс” АД.

„Авионамс” АД (бивш „Терем – Георги Бенковски”) е един от най-големите заводи за капитален ремонт и обслужване на летателна техника в Европа. Основната част от завода е разположена в района на авиобаза Граф Игнатиево. Връщането му в ръцете на държавата ще гарантира устойчивото му развитие, пълноценно обслужване на техниката на ВВС и максимална защита на държавния интерес.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Веднъж парцала Борисов продаде предприятието, за да вземе комисионна, а сега пак ще прибере комисионна за одържавяването. А това скоро ще бъде новия бизнес на парцала Борисов, важното е да краде пари.

 2. Трънки и глогинки. Държавата, особен НАШАТА (и подобни, от тези географски ширини), НЕ трябва да притежава фирми. За нищо на света. Доказано най-лошия възможен стопанин. ВИНАГИ.
  Бюджета ще вземе и тая „фирма“ на хранилка, докато „шефовете“ разхищават оборота. А „народа“ ще ръкопляска отстрани, щото чул по БТВ, че държавното е чудесно..
  Заслужаваме си всичко, що ни се случва, като сме ПРОСТИ.

 3. Бг гражданино. Я вземи попитай някой човек работещ като вол при алчен частник,0 осигуряващ го на половин работен ден и половин МРЗ, дали не е най- добре в държавно.
  Добре, че е пристанище Варна, че и тук да има заплати, инак при частника 28 раб. дни за 1000лв.
  Частници в България НЕ трябва да има, ако има, заплащането да е единствено и само с карта, хартиените парички да се приберат. Много ми е интересно тогава как ще се крият доходи.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.