Аврам Грант: Търся ново предизвикателство

Аврам Грант е очакван на "Герена" още в понеделник. "Левски" вероятно е новото предизвикателство за именития спец, който за последно бе треньор на националния отбор на Гана. Бившият наставник на "Челси", "Портсмут", "Уест Хям" и "Партизан" е фаворит номер 1 за поста на Николай Митов, за който мача срещу „Витоша“ трябваше да е последен. В момента Грант е без отбор, след като напусна селекционерския пост на Гана през февруари.

"Това бе едно интересно преживяване - каза Грант за руския вестник "Спорт Експрес". - В моя живот съм работил в много различни страни, където отборите взимат титлата или се борят за нея. Винаги съм искал работа, в която да има сериозно предизвикателство. В Африка и аз израснах, не само отборът."

А следващите две изречения от интервюто на Грант са намек, за това, което му предстои.

"Сега чакам други подобни предложения - добави треньорът. - Може би ще поема клубен отбор, който иска да надскочи сегашното си ниво."

Грант има спечелена титла на Сърбия с "Партизан", шампион е на Израел четири пъти - има по два трофея с "Макаби" (Тел Авив) и "Макаби“ (Хайфа). Като треньор на „Челси“ евреинът стигна финал на Шампионската лига през 2008-а, загубен от „Манчестър Юнайтед“ с дузпи. С Гана игра финал за Купата на африканските нации през 2015 година. Тогава неговият тим падна от Кот д'Ивоар с 8:9 след дузпи. През февруари отборът му отстъпи на полуфиналите в турнира от Камерун с 0:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ