Австралийци играха голф на международен турнир в Северна Корея чрез откровена измама

Двама австралийци успяха да пробият на международен турнир по голф в Северна Корея благодарение на откровена измама. 28-годишните Морган Руиг и Евън Шей се представили за състезатели от световна класа, макар че са обикновени аматьори. Двамата били на екскурзия в Пекин, когато научили за надпреварата.

Решили да подадат заявка и изненадващо и за самите тях били одобрени от организаторите. Приятелите участвали под името Australian team и дори облекли зелени сака с националния флаг. След края на турнира те напуснали Северна Корея без никакви проблеми.

В двудневното събитие се включили 85 голфъри от цял свят. Домакин било единственото игрище в страната, разположено в Пхенян. Руиг и Шей били плътно ескортирани по време на петдневния престой. Те успели да разгледат столицата и дори поднесли цветя пред паметника на лидерите на страната.

"Бяхме много нервни, когато подадохме паспортите си на граничните служители. Има доста истории за хора, които не се връщат у дома", разказва Руиг пред вестник Courier-Mail.

Покойният премиер Ким Йон-ил открива въпросния голф комплекс през 1987 г. Твърди се, че той е покорил с един удар 11 от общо 18-те дупки още при първия си опит на игрището. Руиг и Шей, които се сприятеляват в колежа в Брийзбейн, не успели да се доближат до този знаменит "рекорд". Всъщност резултатите им били по-скоро катастрофални.

"По едно време Евън ми прошепна, че съм срам за цялото ми семейство. Играхме наистина зле, но пък срещнахме интересни хора. Длъжностните лица на турнира определено се забавляваха. Това бе едно невероятно преживяване, но не го препоръчвам на обикновения турист", споделя още Руиг.

/БТВ/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят